Защитникът на Барселона Габриел Милито заяви, че никога не е мислил да прекрати кариерата си по време на дългото си отсъствие заради контузия.

Аржентинският бранител се контузи по време на полуфинала от Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед през април 2008 година и въпреки, че след това не е изиграл нито един мач, той се чувства, че има заслуга за всяка една от спечелени шест титли през миналия сезон.

"Имаше трудни моменти, не разбирах защо на мен се случи, защо е толкова сериозно, но вярвах, че ще се възстановя. Никога не съм мислил за край на кариерата си. Да, беше трудно, но някак си започнах да се чувствам част от победите и титлите. Всички в Барселона са не само чудесни професионалисти, но и хора", каза Милито.

Той благодари на Пеп Гуардиола, че не е спрял да вярва в него и да го подкрепя по време на дългия период на неговото отсъствие.

"Пеп е близо до играчите, бе близо и до мен. Говорехме си дълго, той също е имал сериозна травма, която го е извадила за дълго. През цялото време усещах вярата му в мен и подкрепата му", добави Милито.