Бившият президент на Нюкясъл Фреди Шепърд е предложил сензационните 40 млн. паунда за закупуването на тима от Примера Дивизион Майорка.

Шепърд, който има къща на острова от Балеарския архипелаг, насочи вниманието си към Средиземноморието, след като бе свързван със закупуването на няколко английски клуба, между които Лийдс, Болтън и Шефийрлд Уензди.

Президентът на Майорка Висенк Гранде пък предложи своя пакет от 93% от акциите на клуба за продан с първоначална цена 40 млн. евро (31,45 млн. паунда). Той обаче предупреди, че чужденец ще трябва да плати по-висока цена, защото Гранде предпочита клубът да остане под испански контрол.

Очаква се Шепърд и адвокатите му да започнат официалните преговори през следващата седмица. Шепърд получи 37 млн. паунда при продажбата на 29% от акциите на Нюкясъл на Майк Ашли през миналата година, така че средства не му липсват. Той обаче ще срещне силната конкуренция на испански и други инвеститори.

Но 65-годишният британец има силното желание не просто да купи пакета на Гранде, а да придобие пълен контрол върху клуба, като изкупи и останалите 7% от акциите. През миналото първенство Майорка завърши на 7-мо място в класирането, на точка под местата, осигуряващи участие в турнира за Купата на УЕФА