Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Форлан е почти готов да изкара пълни 90 минути на терена, след като контузията му започва да отшумява, но дори и да не излезе срещу Валядолид в неделя, той е убеден, че неговите съотборници ще се справят и без него.

Футболистът се върна към тренировки след контузия в мускул, но лекарският екип на Атлетико все още не може да каже със сигурност, дали той ще бъде на разположение за утрешния двубой от Примера Дивисион.

„Аз съм добре. Възстановявам се лека по лека, с течение на времето ще има повече яснота по състоянието ми. Все още не съм разговарял с наставника, но в последно време тренирам здраво, ще знам по-късно днес каква е ситуацията точно”, каза Форлан.

„Не бива да избързвам с връщането си в игра. Вече изпуснах доста важни мачове и не бива да се рискува излишно. Ако всичко е наред и треньора ми гласува доверие, ще играя. В противен случай ще изчакам до следващата ни среща, което ще е доста скоро, имайки предвид тежката ни програма през този месец”, продължи играчът.

На Атлетико предстоят срещи в испанското първенство срещу Хетафе, Рекреативо и Бетис както и ангажименти от турнира за Купата на УЕФА, които Диего счита, че могат да бъдат спечелени.

„Трябва да продължим напред и да гледаме да сме близо до тимовете в челото на таблицата. Предстоят ни доста мачове, които ни предоставят и доста възможности”, каза още Форлан.