Бившият халф на Португалия, който е носил екипите на Реал Мадрид и Барселона – Луиш Фиго, счита, че със състава на каталунците се случва нещо ненормално.

През изминалата седмица тимът претърпя тежко поражение в Шампионската лига, като едновременно с това изпусна преднината си на върха в Примера дивисион.

Горещ край на Ла Лига, кой срещу кого в трибоя?

„Обикновено не говоря за каталунската преса, но ще направя изключение“, заяви Фиго по време на пресконференция в Берлин.

„Аз съм спортист и нямам нищо против Барселона, вие (каталунските журналисти) имате нещо против мен. Честно казано в събота играх голф, в неделя пак играх голф. Животът не се върти само около Реал Мадрид и Барселона. Щастлив съм да правя и други неща“, коментира Луиш Фиго, запитан дали е щастлив от развоя и мачовете в испанското първенство.

Гуардиола: Барселона продължава да е най-силният отбор в Европа

„Това, което се случва с Барселона, не е нормално. Загубата на няколко мача поред е нещо нетипично за Барселона, но понякога се случват ситуации, когато не всичко се случа както трябва. Но първенството е отворено и всичко може да се случи. Работата не е в класата на играчите, в такива моменти се проявява характерът на отбора“, сподели Луиш Фиго.