Нападателят на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао даде интервю за списанието Punto Pelotа. Футболистът се трогна дълбоко, връщайки се към детството си, като не пропусна да коментира и актуалната тема за „Златната топка“. Според Фалкао двамата основни претенденти за отличието Лионел Меси и Кристиано Роналдо са ненаситни.

„Когато бях малък, мечтаех да играя в Европа и да стигна до финал на някой турнир. Тогава си дадох сметка, че си заслужава мъката и всичко, което изживявах“, сподели Фалкао.

„Всички приятели на баща ми казваха, че трябва да бъда нападател, защото на тази позиция мога да изкарвам повече пари. Аз съм много чувствителен човек. Понякога се опитвам да го скрия, но не се получава. Аз живея в странен свят, където нещата са доста по-различни от реалността на другите хора. Има моменти, в които нещата не ми се получават и не ми е до усмивки, но никой няма вина за това, че имам лош ден“, продължи футболистът на „дюшекчиите“.

За финал спряганият за трансфер в Реал Мадрид играч коментира кой трябва да спечели „Златната топка“: „Има хора, който трябва да решат този въпрос. Трудно е, защото всички футболисти, които се борят за това отличие са с големи цели. Много е несправедливо да кажа, че един заслужава, а друг - не. Лионел Меси и Кристиано Роналдо са ненаситни“, завърши Фалкао.