Eспаньол се наложи над Алавес като домакин с минималното 1:0 в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Каталунците се върнаха на победния път след загубата от Атлетик Билбао с 0:2 във вторник (4 април). Единственото попадение в срещата бе отбелязано от крилото Пабло Пиати в 56-ата минута.

През първото полувреме двубоят не се отличи с почти нищо интригуващо. Липсваше интензивност, но все пак домакините имаха възможност на няколко пъти да открият резултата, като Пиати пропусна да се разпише с глава, а Хурадо се отличи с няколко добри включвания. Така двата тима се отеглха при 0:0 на полувремето.

Втората част започна с натиск на Еспаньол и това даде резултат. В 56-ата минута Виктор Санчес изпълни пряк свободен удар, Давид Лопес свали топката в наказателното поле, която после се озова в Пиати. Аржентинецът безпогрешно я прати във вратата почти от голлинията, оставяйки вратаря на Алавес безпомощен. 

До края на срещата домакините продължиха да атакуват, но не успяха да удвоят и мачът завърши с победа за каталунския тим от 1:0. В момента Еспаньол е с актив от 46 точки и само на точка от 8-ия Ейбар. Алавес пък заема 11-ата позиция с 40.