Еспаньол продължава серията си от мачове без загуба в Примера дивисион. Каталунците надделяха с 1:0 като гости на баския Алавес и вече пет поредни двубоя не познават вкуса на поражението. 

Успехът за тях дойде дълбоко в последните минути на двубоя. Херард Морено отбеляза попадението на успеха, малко след като преди това беше пропуснал дузпа, но се отплати по най-добрия начин за доверието. 

Мачът предложи доста емоции преди почивката. Хосе Мануел Хурадо пропиля страхотен шанс за Еспаньол в 12-та минута, а Виктор Камаса пропусна за Алавес малко след това. В 27-та минута пък Хосе Антонио Рейес тресна гредата и каталунците не можаха да поведат по-рано. 

В крайна сметка голове преди почивката не паднаха и развръзката остана за втората част. В 68-та минута Дейверсон от състава на домакините вкара гол, но той беше отменен заради засада и статуквото се запази. 

Така се стигна до 79-та минута, когато гостите получиха дузпа за игра с ръка, но ударът на Морено беше спасен от вратаря и топката беше избита в корнер. От него последва центриране, което доскорошният грешник оползотвори след удара си с глава и отбеляза за 1:0 в 81-та минута. 

До края Алавес изпусна поне три чисти шанса да възстанови равенството и в крайна сметка повече голове не паднаха, за да може Еспаньол да триумфира с трите точки. С тях каталунците вече имат 15 в актива си на 12-та позиция. Алавес е две места по-надолу с 13 точки.