Еспаньол сложи край на серията си от три мача без победа в Примера дивисион с успех над Малага с 2:0 в мач от 12-ия кръг на Примера дивисион. Победата за каталунците беше изкована още преди почивката. 

Тогава Ернан Перес на два пъти преодоля стража на андалусийците и до края повече попадения не паднаха, с което "синьо-белите" се докопаха до важните три точки. 

Мачът започна във вихрено темпо за домакините и те поведоха още в 6-та минута. Тогава Марко Асенсио по перфектен начин намери Ернан Перес и той с магичен удар до лявата греда не остави шансове на вратаря - 1:0. 

Гостите отвърнаха с изстрел на Нордин Амрабат в 19-та минута, но веднага след това бяха попарени след второто попадение на Перес. То падна в ответната атака в 20-та минута, когато нападателят на Еспаньол отново с прекрасен изстрел от първо докосване прати топката до дясната греда за 2:0. 

Играчите на Малага тръгнаха по-смело напред след този развой, но с много пропуски се отличи бразилецът Шарлес. Той пропусна поне две чисти положения до почивката, а Енцо Роко от Еспаньол пропусна да направи класиката преди почивката. 

След подновяването на играта Перес изпусна да направи хеттрик, а Рикардо Орта пропиля страхотен шанс за Малага. В крайна сметка повече попадения не паднаха и домакините се поздравиха с важните три точки. 

Благодарение на тях те вече имат 16 точки в актива си и се поотдалечиха от опасната зона. В нейна близост обаче остават гостите, които продължават да са със скромните 9 точки и могат да се озоват под чертата след останалите мачове от кръга.