Еспаньол стана вторият испански отбор, който се класира на финала за Купата на УЕФА на 16 май в Глазгоу. Каталунците победиха Вердер и на като гост, този път с резултат 2:1.

 

Домакините откриха резултата на Везерщадион още в четвъртата минута, когато защитата на испанците подари топката на Уго Алмейда и той от около 20 метра прехвърли излизащия да го посрещне вратар Горка Ирайсос.

 

В 19-тата минута на мача Вердер остана с човек по-малко след като критикуваният напоследък Мирослав Клозе симулира за фаул близо до наказателното поле и съдията Бертран Лайек му показа втори жълт картон.

 

Въпреки че останаха с човек по-малко „бременските музиканти” навряха гостите в тяхната половина и до края на полувремето мачът почти изцяло се игра на една врата.

 

В 50-тата минута груба грешка допусна на вратаря на Вердер Райнке, който не успя да улови центриране на Риера отляво, топката попадна в Коро и той от точката на дузпата изравни резултата.

 

След точно час игра Лакрус надскочи защита на домакините след центриране от ъглов удар и с глава направи 2:1 за Еспаньол, с което уби интригата в двубоя.

 

Силите на играещия с човек по-малко Вердер не стигнаха дори за изравнително попадение.

 

Еспаньол напълно заслужено се класира на финала с общ резултат 5:1.