Еспаньол постигна категорична победа с 3:0 като гост на Виляреал в мач от 30-ия кръг на Примера дивисион.

Преди двубоя и двата отбора се намираха в лоша форма като нямаха победа в последните си 5 мача в първенството. Предвид класирането им и домакинството все пак Виляреал бе считан за фаворит, но двубоят не се разви никак добре за „жълтата подводница“, която бе оставена на сухо от своя съперник.

Каталунците бяха по-добри през по-голямата част от двубоя и заслужено стигнаха до успеха. Резултатът бе открит в 24-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Виляреал Фелипе Кайседо бе най-съобразителен и чукна във вратата за 1:0.

В началото на втората част домакините имаха две добри възможности чрез Мануел Тригейрос и Матео Мусакио, но не успяха да реализират.

Вместо това в 66-ата минута Еспаньол удвои преднината си след втория гол на Фелипе Кайседо. Португалецът се възползва от пас на Серхио Гарсия и с великолепен изстрел вкара за 3:0.

В 79-ата минута всичко вече бе ясно след трети гол за гостите. Рикоширала топка попадна в Серхио Гарсия, който се възползва и реализира за крайното 3:0.

В класирането Виляреал остава пети с 50 точки, а Еспаньол е на осма позиция с 38.

В друг мач, игран по същото време, Хетафе победи като гост Елче с минималното 1:0. Единственият гол в двубоя реализира Фреди Хинестроза в 84-ата минута, когато засече с глава центриране от корнер.