Отборите на Еспаньол и Алавес завършиха при равенство 0:0 двубоя по между си от 30-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Еспаньол е на 14-а позиция с 36 точки, а Алавес заема 16-ото място във временното подреждане с 32 точки и спря серията си от три поредни загуби в шампионата.

Гостите от Алавес имаха възможност в 25-ата минута, когато Рубен Собрино стреля обещаващо от далечна дистанция. Пак Собрино застраши вратата на Еспаньол в 31-ата минута, но без да се стигне до голова опасност.

В края а първото полувреме Даниел Торес отправи добър удар от средно разстояние, но вратарят на домакините внимаваше.

Стражът на Депортиво Алавес Фернандо Пачеко се прояви с впечатляващо спасяване 63-ата винута, а в 66-ата Бургуй пропусна да се разпише за гостите от близко разстояние.

В 74-ата Джон Гуидети вкара топката в мрежата на Еспаньол, но попадението не бе зачетено заради засада. Минута по-късно Алфосо опита да намери съотборник в атака за Алавес, но защитата на Еспаньол се справи.

Жерард Морено пък пропиля чудесен шанс за домакините от Еспаньол в 89-ата минута, пращайки топката вляво от вратата и резултатът остана 0:0.