Последният в Примера дивисион Елче успя да грабне точка от Виляреал в първия мач на двата отбора за 2015 година. Двубоят на Естадио "Мануел Мартинес Валеро" завърши 2:2 като домакините успяха да наваксат изоставане от 0:2.

Двубоят започна с добри действия на Елче, но в 12-ата минута те бяха попарени от Лусиано Вието, който откри резултата в полза на "жълтата подводница". Мойсес Гомес пусна хубав успореден на голлинията пас към Вието, който нямаше проблеми да засече от няколко метра в опразнената врата.

5 минути по-късно авансът на гостите бе удвоен, благодарение на груба грешка на вратаря на Елче Титон. Полякът не успя да улови остро центриране по земята и единствено изби топката, но в краката на Икечукву Уче, който от няколко метра добави за 2:0.

Елче не се стресна от бързите голове и се втурна в атаки, довели до два сериозни пропуска на Адриан Гонсалес.

В 26-ата минута домакините върнаха едно попадение като в неговата основа бе бившият играч на Левски Гари Родригес. Крилото центрира добре отдясно към наказателното поле, където Жонатас засече перфектно и с удар под напречната греда намали пасива на тима си.

В 35-ата минута Елче успя и да изравни. Този път Жонатас бе асистентът като от границата на наказателното поле върна назад към Виктор Родригес, който с прецизен изстрел в десния ъгъл реализира за 2:2.

През второто полувреме добрите положения пред двете врати почти липсваха и закономерно двата тима завърших наравно.

В класирането Виляреал е на шеста позиция с 31 точки, докато Елче остава на последна позиция с 11 точки.