Отборът на Малага победи Елче с 2:1 в мач от 16-я кръг на испанската Примера дивисион, оставяйки тима на бившия футболист на Левски Гари Родригес на последна позиция във временното класиране. Малага заема седмото място с 30 точки в актива си, а Елче има едва 10 точки, с една по-малко от 19-я Кордоба.

Това бе трета поредна победа за домакините в шампионата и общо четвърта в последните им двубои. Тимът на Елче пък инкасира четвърто поредно поражение в Примера.

Именно домакините от Елче поведоха в допълнителната минута на първото полувреме. Първите 45 минута бяха изтекли, когато Давид Ломбан бе най-съобразителен и вкара с глава за 1:0, след като засече пас от Еду Албакар.

Елче

източник: БГНЕС

Бързо след подновяването на играта през второто полувреме обаче гостите успяха да изравнят. В 49-ата минута Саму Кастилехо пусна добре топката в наказателното поле и намери Игнасио Камачо, който стреля в лявата част на вратата и реализира за 1:1. Домакините продължиха да търсят своите шансове след изравняването и в 66-ата минута Марио Пашалич вкара топката в мрежата на Малага, но попадението не бе признато, заради засада.

Футболистите на Малага стигнаха до втори гол в 77-ата минута, когато Луис Алберто Ромеро отправи чудесен удар от границата на наказателното поле и даде преднина от 2:1 на своя тим, която гостите запазиха до края.

Гари Родригес игра цял мач за отбора на Елче.

Хетафе

източник: БГНЕС

Също в мач от 16-я кръг в Испания Гранада и Хетафе завършиха при резултат 1:1. Домакините от Гранада са в зоната на изпадащите с 13 точки в актива си и вече пет срещи са без победа в Примера дивисион, а Хетафе има 17 точки в средата на таблицата.

Отборът на Гранада поведе в 40-ата минута чрез колумбиеца Кордоба, който вкара с глава след пас от Юсеф Ел Араби. Гостите обаче изравниха в 78-ата минута. След свободен удар изпълнен от Педро Леон, топката стигна до Емилиано Веласкес, който стреля в горния ляв ъгъл за 1:1 и донесе точката за Хетафе. Това бе трето поредно равенство за тима в Испания.