Ейбар и Малага завършиха при равенство 1:1 в мача от 20-ия кръг на Ла Лига. Малага замалко да измъкне първи три точки от 5 мача насам, след като водеше в резултата 15-ина минути преди края на срещата. Юсеф Ен Несери откри за гостите в 16-ата, а Кике Гарсия изравни в 76-ата минута на двубоя. В добавеното време пък Малага остана с човек по-малко на терена, след като Здравко Кузманович получи втори жълт, съответно червен картон.

След спечелената точка Ейбар се изкачи на 8-ата позиция в класирането с с актив от 28 точки. Малага пък остава последен с 12. 

Още в 5-ата минута домакините изпуснаха страхотна възможност да открият резултата. Коте се справи добре на границата на пеналтерията, за да намери пространство и нанесе мощен удар към вратата, който премина точно над напречната греда.

В 14-ата минута Адриан отправи хубав шут по трева, но топката се озова в ръкавиците на вратаря Марко Дмитрович.

Ужасаваща грешка на защитника Пауло Оливейра доведе до първото попадение на сметката на Малага. 26-годишният португалец не се ориентира добре и допусна да бъде изпреварен от Юсеф Ен Несири, който след страхотен рейд, мушна топката в мрежата за 1:0.

В 24-ата минута Такаши Инуй пое подаване на границата на наказателното поле и успя да отправи мощен удар. Вратарят обаче се хвърля вляво и изби топката.

В 28-ата минута отново Юсеф Ен Несири беше на сантиметри от попадението. Той овладя подаване от Адриан, но ударът му от вътрешността на наказателното поле профуча много близо от дясната греда.

Домакините стигнаха до изравнителното попадение в 76-ата минута на срещата. Бебе намери отлично Гарсия Кике на голлинията, който с лекота вкара топката в долния десен ъгъл.

В 86-ата минута Чарлез проби в наказателното поле и дръпна спусъка отблизо, но Роберто Хименес предугади намерението му и направи невероятно спасяване, за да осуети опита, насочен към долния ляв ъгъл. 

Гарсия Кике отправи шут от  малкото наказателно поле, но Роберто Хименес отново блесна със страхотна изява.  

В добавените минути на мача Здравко Кузманович бе изгонен с втори жълт картон. Футболистът на Малага извърши нарушение срещу Жоан Жордан, а главният рефер не се поколеба да го изпрати на резервната скамейка.