Отборът на Ейбар се наложи с 2:1 над Алавес като гост в мача от 13-ия кръг на Ла Лига. По този начин тимът на Хосе Луис Мендилибар постигна втора поредна победа в първенството и се изкачи на 14-ата позиция в класирането с актив от 14 точки. За Алавес това пък е втори пореден неуспех и той остава предпоследен с 6 пункта, колкото има и Лас Палмас.

Двата тима завършиха мача с човек по-малко, след като Кристиан Сантос получи втори жълт картон в 45-ата минута, а Чарлез бе изгонен в 83-ата с директен червен картон.

Гостите откриха резултата в 33-ата минута на срещата. Жоан Жордан беше на точното място в точното време, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я изстреля директно в мрежата на съперника, правейки резултата 0:1.

В 69-ата Чарлез удвои, след като достигна до брилянтно центриране и нанесе перфектен удар с глава в левия ъгъл, не оставяйки шанс на вратаря.

Почетното попадение за Алавес отбеляза Бургуй в добаваните минути на редовното време. Той  успя да се отскубне от защитата на гостите преди да поеме брилянтен пас и да нанесе прецизен удар, с който преодоля вратаря.