Два червени картона за Гранада при резултат 1:3 помогнаха на Хихон да стигне до спасителен хикс 3:3 дълбоко в добавеното време на последния мач от 8-ия кръг на Примера дивисион.

Домакините от Хихон стартираха голеадата в 8-ата минута чрез Еспиноса, но проблемите за тях тепърва предстояха. Пити в 21-ата и Съксес в 41-ата още до почивката дадоха аванс за последния в класирането Гранада.

Ел Араби в 73-ата вкара за 1:3 и вече изглеждаше, че Хихон няма да се спаси от поражението. Тогава обаче дойдоха червените картони за по два жълти на двама от Гранада. Първо Лопес бе изгонен в 81-ата, а в 88-ата Касес намали на 2:3.

Последва ново изгонване в 92-ата минута за Дория, чийто първи жълт картон бе три минути по-рано. Дългото продължение също се оказа от голяма полза за Хихон и в 96-ата минута Гереро зарадва 19 905 зрители по трибуните на „Ел Молинон“ за крайното 3:3.

Същевременно разочарованието за андалусийския тим от изпуснатата победа бе голямо, тъй като Гранада остава на последното място с едва 5 точки. С 4 пункта повече е Хихон, който заема 12-ата позиция в таблицата.