Реал Мадрид постигна трудна победа с 1:0 над Гранада в мач от 4-ия кръг на Примера дивисион.

Победата не дойде никак лесно за „белия балет“, който стигна до трите точки след попадение на Карим Бензема в 55-ата минута. Кристиано Роналдо пък се размина с гол №500 в своята кариера и ще трябва да почака поне до следващия двубой на „кралете“.

Гостите може да съжаляват много за пропуснатите точки, след като отбелязаха и гол, който обаче не бе зачетен заради доста спорна засада.

Ситуацията бе в 19-ата минута като попадението реализира нападателя Ел Араби. Страничният рефер обаче бе вдигнал своя флаг, въпреки че повторенията показаха, че ситуацията е доста спорна.

По това време и Роналдо опита късмета си, но ударът му бе блестящо спасен от вратаря Андрес Фернандес.

През това първо полувреме гостите се противопоставяха доста успешно на Реал като единствените по-опасни положения пред вратата им бяха изстрели на Лука Модрич и Иско.

В началото на второто полувреме Исаак Съксес стреля от добра позиция, но ударът му мина над вратата.

Реал все пак успя да открие резултата в 55-ата минута. Перфектен прехвърлящ пас на Иско намери Карим Бензема, който се бе придвижил отлично в наказателното поле и от близко разстояние засече с глава за 1:0.

До края на мача головите положения бяха рядкост като най-доброто такова се откри в 84-ата минута пред влезлия като резерва Денис Черишев. Руснакът стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Така преди изиграването на по-голямата част от мачовете в кръга, Реал е на първо място с 10 точки. Гранада е на 12-а позиция с 3 точки.