Феновете на скромния Леганес със сигурност летят от щастие в тези дни. След като любимият им отбор отстрани не кой да е, а Реал Мадрид за Купата на Краля, при това с победа на "Бернабеу", сега гарнира този успех и с три точки в домакинството на Еспаньол за първенство. 

"Краставичарите" надделяха с 3:2 на свой терен и продължават устрема си. За това им помогнаха два автогола на Марио Ермосо, който вкара и един гол за Еспаньол, както и попадение на Мигел Гереро. Марк Наваро пък отбеляза другото попадение за каталунците. 

Мачът започна страхотно за домакините. Те поведоха още в 11-та минута, когато след един далечен удар на Дарко Брашанац топката се отби в гредата, но попадна на крака на Хосеба Салдуа. Крайният защитник центрира успоредно на голлинията, където беше Марио Ермосо и той заби неспасяемо топката в мрежата си за 1:0. 

Въпреки натиска на Еспаньол до почивката, голове така и не паднаха до нея, а пропуски направиха Жерард Морено и Естебан Гранеро. Така развръзката остана за втората част, а тя стартира с изравняване. 

Първо Виктор Санчес изпусна за гостите, но в 49-та минута резултатът вече беше 1:1 след точно изпълнение на Марк Наваро. Той овладя един далечен пас пред наказателното поле, финтира защитник и с мощен шут в близкия ъгъл на вратаря, почти до сглобката, изравни. 

Последваха доста бурни минути с много атаки и положения. Домакините отново стигнаха до преднина в 69-та минута, когато Раул Гарсия центрира перфектно с външен фалц за Мигел Гереро и той с глава от точката на дузпата направи 2:1. 

Но драмата тепърва предстоеше и в нея главен герой пак беше Ермосо. Той първо си вкара втори автогол в 82-та минута, след като пак засече в собствената си мрежа центриране, което на всичко отгоре нямаше как да стигне до играч на Леганес. Така резултатът стана 3:1 за домакините. 

И когато се виждаше, че няма как Еспаньол да върне интригата, Ермосо се реабилитира поне малко за грешките си. В 88-та минута той засече с глава от вратарското поле едно центриране от пряк свободен удар и намали на 2:3. 

Така последните минути станаха много напечени, но попадение в тях така и не падна и Леганес зарадва феновете си с нов успех. След него тимът от предградията на Мадрид има вече 28 точки и мечтае за зона Европа. Еспаньол пък остава с 24 на 14-та позиция и е все още далеч от зоната на изпадащите.