Легендата на Реал Мадрид Алфредо Ди Стефано изрази сериозни съмнения относно възможността Икер Касияс да спечели Златната топка през тази година.

86-годишният бивш нападател на националните отбори на Аржентина, Колумбия и Испания смята, че това трудно може да се случи, тъй като Икер е вратар.

33-годишният страж направи фантастичен сезон, както в Кралския клуб, така и с националния отбор на Испания, с които спечели титлите от Примера дивисион и Евро 2012.

„Касияс заслужава да получи уважение, защото е велик вратар, но да играеш с краката си, а не с ръцете си, е това, което се гледа сега, така че не мисля, че той ще спечели Златната топка“, каза Ди Стефано, който е почетен президент на Реал Мадрид.

„Да бъде признат за най-добър вратар на Евро 2012 е добра награда.“

„Във футбола думата „играя“ е много важна и това е, което Испания прави - играе футбол. Те играха добре, бяха много балансирани и заслужено спечелиха.“

„Испания е технически най-добрият отбор, който съм виждал. Те са добър и ефикасен отбор, а също така и печелят“, заяви 86-годишният Алфредо Ди Стефано, който е бил свидетел на огромна част от историята на съвременния футбол.