Депортиво Ла Коруня продължава да показва прекрасна форма в края на годината и да окачва скалпове на колана си. Новата жертва на галисийците беше Ейбар, а победата на "Риасор" беше с 2:0. 

Това беше девети пореден мач без поражение за домакините във всички турнири и така те продължават да изненадват специалистите с представянето си и да се борят за челните позиции, вместо за оцеляване, както беше миналия сезон. 

Лукас Перес Мартинес и Алехандро Арибас се разписаха за победата, а второто попадение падна, докато Депортиво беше с човек по-малко на терена заради изгонването на Луизиньо. Това обаче не попречи за успеха. 

Мачът на "Риасор" започна с надмощие на домакините, а те имаха страхотен шанс да открият чрез Файсал Фаджр, но той не успя да се разпише в 16-та минута. Последваха още няколко добри атаки и към двете врати, но гол не падаше. 

Така беше до 41-та минута, когато Депортиво получи шанс да изпълни дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Асиер Риесго, а от 11-те метра Лукас Перес Мартинес беше безпощаден и даде преднина на тима си. 

При този резултат дойде и почивката. В средата на втората част дойде и събитието, което можеше да обърне развоя на двубоя. Тогава Луизиньо си изпроси глупав втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко от 67-та минута. 

Но най-лошият сценарий за домакините не се случи и те в 73-та минута те поведоха с 2:0. Тогава след центриране на Фаджр от корнер Алехандро Арибас с глава се разписа и оформи крайното 2:0. 

С този успех Ла Коруня събра 26 точки и е съвсем близо до челниците, макар да е на шестата позиция. Ейбар остава десети с 21 точки, но продължава да изненадва всички с представянето си.