Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске обяви, че неговите момчета се чувстват удобно в ролята на фаворити в Купата на конфедерациите, но отбеляза, че не трябва да се прекалява със самочувствието.

Европейският шампион разби Нова Зеландия с 5:0 на старта на надпреварата в ЮАР, а утре срещат Ирак, а успех ще ги класира напред.

Дел Боске заяви: „Ние се справяме с ролята си на фаворити, защото имаме добри футболисти, които знаят как да се държат здраво на земята.” Той обаче предупреди, че не му харесват приказките за Световното първенство догодина, тъй като все още тимът му не се е класирал.

„Испания винаги е гледала по-песимистично, а сега гледаме твърде оптимистично. Трябва да осъзнаваме добре своите отговорности,” отбеляза опитният специалист.

Дел Боске бе категоричен, че Давид Вия не е разсейван от мисли за бъдещето си, а се е концентрирал върху изявите си за националния отбор: „Няма проблем с Вия. Той може вътре в себе си да мисли за бъдещето си, но не го показва.”

Висенте Дел Боске отчете като фактор за подобряването на играта на испанските играчи и пребиваването на доста от тях в английската Висша лига. „Това е един от факторите за нашия успех. На тях им бе от полза да поиграят далеч от дома. Стиловете са различни, и така те добавиха нещо ново в националния отбор,” завърши наставникът.