Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске заяви, че е изумен от критиките по свой адрес, които полетяха, след като треньорът защити вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс.

Положението на легендарния страж не е никак розово напоследък, най-вече заради силната форма на неговия конкурент Диего Лопес. Треньорът на „белия балет“ Жозе Моуриньо не се притеснява да оставя Касияс на пейката, а част от феновете на клуба дори нападнаха играча.

Според Дел Боске всеки наставник решава кой ще играе и кой – не, но допълни, че е много тъжен от проявите на привържениците. „Той е испански национал и трябва да се отнасяме добре към него. Изумен съм, че аз съм критикуван затова, че подкрепям Икер, без значение, че говоря от позицията си на селекционер. Искаме той да бъде здрав и свободен от проблеми“, каза треньорът на „ла фурия роха“.

„Щеше да е да добре, ако той играеше по-редовно за Реал, но дори и така има месец и половина до края на сезона. Това не бива да пречи на подготовката му за Купата на Конфедерациите, където трябва да е в най-добрата възможна форма“, завърши Дел Боске.