Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске коментира тъжната вест за смъртта на легендарния Луис Арагонес. Дел Боске сподели, че по негово мнение Арагонес е изиграл ключова роля в развитието на испанския футбол, като допълни, че днешният ден ще остане в испанското съзнание с много печал.

„Без съмнение Арагонес е човекът, който начерта пътя, по който вървим сега. Той имаше много голям опит като треньор, а в личен аспект беше много специален човек“, започна Дел Боске.

„Ще запомним този ден със своята печал. Разбрах за смъртта на Арагонес в шест сутринта. Бях наясно, че има някакъв проблем със здравето си, но никога не съм си и представял, че всичко ще свърши така“, коментира още Дел Боске.

Припомняме, че големият Луис Арагонес напусна този свят на 75-годишна възраст, след като в дългата си кариера, първо на футболист, а после и на треньор, Арагонес постига големи успехи със своя Атлетико Мадрид. С националния тим на Испания той има европейска титла от 2008-ма година.

Своята печал изрази и наставникът на Наполи Рафаел Бенитес, който използва профила си в една от социалните мрежи: „Легенда на испанския футбол – и като футболист, и като треньор. Арагонес е емблема за редица поколения футболисти, треньори и фенове“.