Нападателят на Барселона Лионел Меси се върна назад във времето и преживя отново собствения си дебют. Дребничкият аржентинец изнася първия си мач с екипа на каталунците през 2003-а година, на 16 ноември. Няколко дни преди тази емблематична за четирикратния носител на „Златната топка“ дата, самият Меси се върна назад във времето, или по-точно 10 години назад, и разказа от първо лице какво и как е преживял тогава.

„Този 16 ноември бе много щастлив ден. Борих се много, за да дойде този ден и това бе един много специален момент. Една моя детска мечта се сбъдна тогава“, започна вълнуващия си разказ Меси.

„Всичко се случи по следния начин: Хосеп Коломер ми бе треньор в юношеската формация и след края на едно занимание ме повика и ми съобщи, че ще пътувам с първия тим. Много се развълнувах, но той побърза да ми обясни: „Сега мисли за първия състав, но когато се върнеш, пак идваш при нас“. Посъветва ме да се насладя на всичко и на ценния опит, който ще почерпя“, разказа още аржентинецът.

Суперзвездата на каталунците сподели, че дебютът му е бил срещу Порто на Жозе Моуриньо и допълни, че от тогава насетне е израсъл много във всяко едно отношение. Все пак, дребничкият играч сподели, че счита себе си същия скромен и добър човек, какъвто е бил и преди.