Лионел Меси благодари на феновете за подкрепата и изрази съжалението си, че няма да може да помага на своите съотборници в Барселона в идните няколко седмици.

Четирикратният носител на "Златната топка" ще бъде извън строя между 6 и 8 седмици, след като бе принуден да напусне терена още в 20-ата минута на мача с Бетис от Примера, заради травма в лявото бедро.

"Както много от вас знаете, през следващите няколко седмици аз ще се трудя през цялото време, за да се възстановява от тази нова травма, така че е жалко, че няма да мога да помагам на моя отбор в момента", коментира аржентинският национал на своята страница във "Фейсбук".

"Най-важното нещо сега е да се оправя и да мога да помагам на момчетата. Искам да се отблагодаря на всички за добрите пожелания и желая да го направя по възможно най-добрия начин, по който мога да го сторя - играейки футбол! Благодаря ви за всички послания!", добави още Меси в социалната мрежа.

Нападателят няма да може да играе в осем мача на Барса, включително и в срещите с Аякс и Селтикс от Шампионската лига. Меси през настоящия сезон игра в 10 мача от Ла Лига и 3 от Шампионската лига, в които вкара 14 гола и направи 24 асистенции.

Първата част от възстановителната програма на футболиста ще се проведе в Барселона, а втората - в Буенос Айрес. За 26-годишния Меси това е трета травма този сезон. /БГНЕС