Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали състава си за успеха във финала за Суперкупата на Европа с Реал Мадрид. Той обаче отличи големия герой на "дюшекчиите" Диего Коста, който реализира две от попаденията за успеха с 4:2. 

"Това определено беше вечерта на Диего Коста. Всички го видяхте, първият му гол ни окрили. Но не само той, всички играчи помогнаха за тази победа. Смените, които влязоха, дадоха необходимата свежест. А за един отбор е много важно да има дълбочина. Това означава, че мога да хвърля всеки в битката по всяко време", заяви Симеоне. 

"Дюшекчиите" изживяха няколко болезнени провала на финали срещу Реал Мадрид. Особено в Шамионската лига, но сега аржентинецът е доволен, че този съперник беше победен именно в подобен мач. 

"В предишните ни финали срещу този съперник нещата не ни се получиха точно така, както искахме. Но и спечелихме трофеи срещу тях - Купата на Испания, Суперкупата на Испания, а сега е важно, че прибавихме и Суперкупата на Европа."

"В последните години това е петият ни финал срещу този съперник и вече спечелихме три от тях. Жалкото е, че загубихме двата за Шампионската лига, но ние си имаме собствен стил и няма да го променяме", сподели Чоло Симеоне.