Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори на пресконфренцията преди утрешния мач (15 август, сряда) за Суперкупата на Европа срещу Реал Мадрид в Талин, Естония.

Припомняме, че "дюшекчиите" са носители на трофея от Лига Европа през миналия сезон, а "белите" вдигнаха за 13-и път титлата от Шампионска лига.

"Футболът е величествен спорт, защото никой не знае наистина кой може да спечели. Франция стана световен шапион с много подобни на Атлетико качества. Всички опитваме да дадем най-доброто от себе си", каза Симеоне на брифинга.

"Новите момчета имат страхотен потенциал, но всичко ще проличи с много работа. С тези трансфери  - Тома Лемар, Родри, Никола Калинич, Сантияго Ариас, Джони Кастро, Антонио Адан и Желсон Мартинш, искахме да повдигнем индивидуалната класа на тима. Това са много важни играчи за нас", сподели още Симеоне.

"Много играчи искат да дойдат в Атлетико, а юношите не искат да си ходят. Искат да израстват заедно с клуба. Непрекъснато опитваме да развиваме нашия проект", добави още Симеоне.

"Всеки, който е тук, е готов да играе на 100%. "Златната топка" е отличие, което трябва да бъде дадено от хората, които разбират от тази работа."

"Най-важното утре е двубоят. Фантазията и емоцията могат да решат този мач. Не се чувствам с нищо по-малко от никого. Опитваме да правим всичко по най-добрия начин, за да стигнем там, където искаме", завърши специалистът.