Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед - Хавиер Ернандес - се изказа ласкаво за хората, с които е играл рамо до рамо на "Олд Трафорд". Сега той е в Реал Мадрид и твърди, че конкуренцията не го притеснява, защото се е учил от велики нападатели, сред които е и българинът. 

Сега мексиканецът трябва да се бори за място в атаката с титуляра на този пост на "Сантяго Бернабеу" Карим Бензема. Но той е на мнение, че това не създава никакво напрежение у него. 

"Знам, че медиите ще търсят да създадат някаква интрига между мен и Карим, но няма да успеят. Той е завършен нападател, бележи много, но дава и много асистенции, което е важно за всички в отбора."

"Нормално е двамата да се борим за титулярно място, но аз не се притеснявам. Все пак съм се учил от най-добрите нападатели в света, като Уейн Рууни, Робин ван Перси и Димитър Бербатов. Щом съм се конкурирал с тях, няма от какво да съм напрегнат. Конкуренцията е хубаво нещо", сподели Ернандес пред вестниците в родината си. 

За първи път Чичарито се очаква да попадне в групата на новия си клуб Реал Мадрид по време на градското дерби с Атлетико Мадрид през уикенда, но по-вероятно е да е резерва.