Българската звезда Димитър Бербатов не играе в Манчестър Юнайтед вече от две години, но процесът на раздялата му с "червените дяволи" продължава да вълнува футболните деятели по света. Своята истина за раздялата на тогавашния мениджър сър Алекс Фъргюсън с благоевградчанина даде и треньорът на мексиканския Атлас Томас Бой. 

Според него, причината Бербо първо да бъде закотвен на пейката и после да бъде продаден на Фулъм се крие в сънародника му Хавиер Ернандес. Специалистът смята, че рекламният потенциал на Чичарито в 120-милионния пазар в страната е бил в основата да получи повече шансове за изява от българина. 

"Ернандес е мечта за такива клубове. Играе няколко минути, после отива на ревю, снима се и продава фланелки в Мексико. Той прави доста слаби избори в кариерата си, като отива в отбори, за да е резерва, вместо да играе. А има доста качества."

"Да вземем за пример Манчестър Юнайтед. Когато отиде там, той трябваше да се бори с Бербатов, един велик играч, при това във форма. Треньорът им обаче не се повлия от това и използва медийния образ на Чичарито, за да го наложи."

"Точно тогава той обаче показа, че му липсват някои качества и трябва да работи много, особено да помага на отбора си извън наказателното поле", сподели Бой, който в родината си е наричан просто Шефа. 

След като за известно време бяха съотборници в Манчестър Юнайтед, сега Бербатов и Чичарито са в различни клубове. Българинът е във френския Монако, докато мексиканецът подписа с Реал Мадрид в последния ден от този трансферен прозорец.