Барселона не спира да бележи гол след гол в мрежите на съперниците си, но в същото време каталунците имат сериозни несполуки да реализират от най-лесната позиция - от дузпа. Това си пролича и в мача с аутсайдера Спортинг Хихон. 

Въпреки че спечелиха с 3:1, играчите на Луис Енрике за пореден път пропиляха дузпа. В листата на грешниците от 11-те метра се нареди и Луис Суарес от звездното трио с Неймар и Лео Меси. Но това не попречи на успеха на Барса. 

Пропускът му накара феновете по форумите в Испания да започнат да се бъзикат, че е по-добре каталунците да бият дузпите си по начина, по който го направиха в мача със Селта. Тогава те изумиха света, след като Меси чукна към Суарес, вместо да стреля, и уругваецът връхлетя, за да отбележи. 

Иначе статистиката на "блаугранас" е ужасяваща от 11-те метра този сезон. Пропускът срещу Хихон беше шести за тима от началото на сезона в Примера дивисион, което е най-много от 1976/1977 насам. Само 50% от дузпите на Барса са реализирани от началото на кампанията.