Барселона продължи серията си от поредни мачове без поражение. Каталунците спечелиха с 3:1 гостуването си на Спортинг Хихон на стадион „Ел Молинон“ в отложения мач от 16-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „блаугранас“ увеличи преднината си пред втория Атлетико Мадрид на шест точки и на седм пред третия Реал Мадрид. Воденият от Луис Енрике тим вече 31 мача е без загуба.

Старши треньорът на Барселона Енрике даде почивка на някои от основните играчи, като Андрес Иниеста, Даниел Алвеш и Хавиер Масчерано, които останаха на резервната скамейка. Само аржентинецът се появи в игра в заключителните минути на срещата.

Първата опасност в срещата бе в 21-та минута пред вратата на Спортинг, когато Неймар комбинира с Луис Суарес, а той стреля, но Иван Куеяр спаси.

Барселона поведе в резултата в 25-та минута, когато Лионел Меси получи по-голямо пространство пред себе си и с удар от дъгата на наказателното поле на Спортинг изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Куеяр. По този начин аржентинецът закръгли головете, които отбеляза в испанското първенство на 300.

Спортинг Хихон много бързо успя да изравни резултата в 27-та минута, когато Алекс Менендес центрира прострелно в наказателното поле на Барселона, където на втора греда Карлос Кастро бе оставен непокрит и не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Барселона отново поведе в резултата в 31-та минута, когато Луис Суарес направи двойно подаване с Лионел Меси, който отблизо успя да прати топката във вратата на Куеяр. С този гол на аржентинеца, Барселона оформи на 10 000 попаденията отбелязани във всички турнири.

Каталунците бяха близо до реализирането на трети гол в 33-та минута, когато Лионел Меси стреля, а Куеяр спаси, след което отбитата топка попадна в Неймар и той шутира, но кълбото срещна левия стълб на вратата на Спортинг.

Луис Суарес получи добър извеждащ пас, след което технично прехвърли Иван Куеяр, но ударът на аржентинеца не бе достатъчно силен и защитник на Спортинг успя да изчисти топката. След това Неймар се опита при добавката да вкара със задна ножица, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Иван Куеяр спъна Неймар в наказателното поле на Спортинг в 61-та минута и съдията Де Бургос посочи бялата точка. Луис Суарес стреля в десния ъгъл, но Куеяр хвана ъгъла и спаси.

Барселона реализира трети гол в 67-та минута, когато Алеиш Видал пусна отличен пас към Луис Суарес, който се измъкна между двама футболисти на Спортинг, а след това отправи диагонален удар, като прокара топката между двама защитници и я изпрати във вратата на Иван Куеяр.

Барселона можеше да вкара трети гол в 71-та минута, когато Лионел Меси намери с перфектен пас Арда Туран в наказателното поле на Спортинг. Турчинът бе останал сам срещу Иван Куеяр и реши да стреля в движение от въздуха, но изпрати топката встрани от левия стълб на вратата му.

Минута по-късно Неймар стреля опасно, но Куеяр спаси.

След тази победа Барселона е лидер с 60 точки, Атлетико Мадрид е втори с 54, а Реал Мадрид е трети с 53. Спортинг Хихон е шестнайсти с 23 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS