Спортният директор на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо подчерта изключителната важност на утрешния мач срещу Олимпик Лион в Шампионската лига. По време на пресконференция за представянето на топката, с която ще се играе на финала в най-силния европейски клубен турнир през май, на „Сантяго Бернабеу”, Бутрагеньо бе много категоричен. „За Мадрид, финалът в Шампионската лига е утре, срещу Лион. 90-те минути са много време,” заяви „бялата легенда”.

„Трябва да сме спокойни, защото имаме цели 90 минути, но от друга страна сме длъжни да се върнем в мача. Резултатът от първия двубой е много опасен, но ние имаме достатъчно капацитет да се справим. Ако мачът с Лион мине добре, ще се помни винаги,” обясни още Бутрагеньо.

Той изпрати послание до феновете, които ще изпълнят утре „Бернабеу”: „Атмосферата на нашия стадион ще е много важна, за да победим Лион.”

Друга легенда на Реал Мадрид – Фернандо Йеро – също подкрепи думите на Бутрагеньо. „Черешката на тортата би била, ако на финала в Мадрид са два испански отбора,” добави той. „Невероятна чест е да играеш финал в Шампионската лига на собствения си стадион. Такива мачове са незабравими.”

Относно мача с Лион, Йеро обясни, че според него футболистите трябва да „се справят с напрежението, да са спокойни, за да могат да обърнат резултата от първия мач.” „1:0 е труден резултат за обръщане, но те имат 90 минути, за да вкарат, и да не позволят да им се отбележи гол,” завърши някогашният стълб в мадридската отбрана.