Президентът на Барселона Сандро Росей потвърди новината, че Тито Виланова преустановява треньорската си кариера поради възобновяването на раковото му заболяване. Босът на каталунците даде извънредна пресконференция, на която заяви, че през следващата седмица ще бъде посочен следващия наставник на клуба.

"Никога през живота си не бих искал аз да бъда човекът, който да съобщи такава новина. Затова предпочитам да чета. Резултатите от последните изследвания показаха, че той ще се нуждае от продължително лечение, което няма да му позволи да бъде треньор", сподели Росей както пред медиите, така и пред целия отбор на Барселона, който присъстваше в залата.

"Това е голяма болка за Барселона. Ние винаги мислим първо за човека, а едва след това за клуба. Ще преодолеем това. Молим ви да уважавате личния живот на Тито и семейството му."

"В началото на следващата седмица  спортният директор на отбора Андони Субисарета и вицепрезидентът Хосеп Мария Бартомеу ще се срещнат с ръководството, за да ни предоставят имената на хората, които смятат, че могат да заменят Тито начело на тима. След това ще избере възможно най-добрия вариант", заяви Росей.

Дотогава тренировките по време на подготовката на каталунците най-вероятно ще бъдат водени от асистента на Виланова Жорди Роура.