Бившият вратар на Реал Мадрид Франсиско Буйо критикува яростно бившия нападател на Барселона Христо Стоичков заради думите му по адрес на Роналдо и Меси.

В интервю за AS българинът обяви, че разликата между Роналдо и Меси се състои в това, че аржентинецът е играч от нивото на Пеле, Марадона и Кройф, а португалецът е далеч от тяхната класа. Стоичков каза още, че по тази причина Роналдо често се дразни и сърди от непрекъснатите сравнения с Меси.

"Кой e Стоичков, че да говори за Роналдо? Той винаги е казвал само лоши неща за Реал. Никога не съм чул от него да похвали някой играч от отбора ни. Роналдо три пъти спечели "Златната топка", значи е от нивото на тези играчи", заяви сърдито Буйо в предаването Chiringuito de Jugones по испанска телевизия.

В интервюто Стоичков каза още, че Роналдо се намира в "труден момент" и ако президентът на Кралския клуб се нуждае от пари, именно сега е моментът португалецът да бъде продаден. 57-годишният Франсиско "Пако" Буйо бе вратар на Реал Мадрид в периода 1986–1997 и записа 343 мача за тима в първенството. /БГНЕС