Бившият нападател на Барселона Христо Стоичков за пореден път изказа мнението си, че Кристиано Роналдо не е футболист от нивото на Лео Меси и коментира също ситуацията с треньорския пост в Реал.

Камата смята, че Роналдо се намира в "труден момент" и ако президентът на "Кралския клуб" се нуждае от пари, именно сега е момента португалецът да бъде продаден. 

Относно освиркванията, Стоичков каза в интервю за мадридския ежедневник AS, че той навремето е бил както аплодиран, така и освиркван понякога и по принцип 99% от играчите не могат да си обяснят защо ги освиркват. Разликата между Роналдо и Меси се състои в това, че аржентинецът е играч от нивото на Пеле, Марадона и Кройф. 

Португалецът знае това и често се дразни и сърди от непрекъснатите сравнения с него, според Христо Стоичков. Той също така каза добри думи за Карло Анчелоти, но подчерта, че Реал Мадрид заради собственото си его никога няма да притежава треньор като Алекс Фъргюсън. 

"Анчелоти е добър човек и треньор. Той добре знае към какво се стреми. Въпреки това Реал никога няма да има своя Фъргюсън, тъй като в този клуб има твърде много его, което ги убива. Продължавайки да работят по този начин, те ще се окажат в бездната", заключи Стоичков. Естествено, той не се съмнява в това, че Барселона ще победи Реал в предстоящото "Ел Класико" в неделя. /БГНЕС