Еспаньол и Леванте се изправиха един срещу друг на старта на 8-ия кръг в Примера дивисион в битка, която противопостави точно двата тима в самата среда на класирането. И подобаващо на такъв изравнен сблъсък, той завърши наравно. 

Разочарованието за зрителите в Барселона обаче беше, че така и не видяха попадение. Но с оглед на случилото се на терена през всичките 90 минути, именно това беше най-логичният завършек на битката. 

Иначе и двата тима имаха своите шансове за попадение. Първият шанс дойде за Леванте, но ударът на Нано в 3-та минута на двубоя мина на сантиметри встрани от вратата и не се наложи намеса на стража на каталунците. 

Пабло Пиати и Хосе Мануел Хурадо не успяха да оползотворят шансовете за домакините преди почивката, а Хосе Кампана имаше страхотен шанс за валенсианци в 27-та минута, но ударът му беше отразен от стража. 

След почивката Еспаньол имаше по-чистите положения, но Херард Морено изпусна най-доброто от тях в 63-та минута, когато от страхотна позиция прати топката над вратата. В крайна сметка в този мач попадения не паднаха и двата тима си взеха по точка. 

С този актив те не променят позициите си от преди началото на кръга, но това е преди изиграването на всички останали битки от него. Леванте остава 10-и с 10 точки, докато Еспаньол е 11-и с 9.