Треньорът на Атлетик Билбао Марсело Биела заяви, че няма търпение тимът му да спечели двата финала, за които се класира през този сезон.

На 9 май в Букурещ баските ще срещнат Атлетико Мадрид в битка за трофея в Лига Европа, а на 25 май ще се изправят срещу Барселона във финала за Купата на Краля, който ще се играе именно на стадиона на Атлетико М – Висенте Калдерон в Мадрид.

През тази година Атлетик Билбао се доказа като истински турнирен боец, като взе дори и скалпа на Манчестър Юнайтед, който тотално надигра и го изхвърли след две победи в двата мача и общ резултат 5:3.

„Ние имаме най-младия отбор в Примера дивисион, но през всички мачове не е имало тревожност и психическата подготовка не е било проблем за този тим“, каза Лудия пред вестник „Марка“.

„Както и през целия сезон, играчите ми ще бъдат без задръжки и ще играят освободено, дори и повече, така че сега те са по-близо до победата.“

„Да стигнеш до два финала винаги е ценно, но да ги спечелиш е по-ценно, защото да губиш е много разочароващо.“

„Доволен съм, че стигнахме до тук и съм нетърпелив да спечелим. С Божията воля, ние няма да загубим“, коментира Марсело Биелса.