Треньорът на Атлетик Билбао Марсело Биелса пое пълната отговорност за загубата от Барселона във финала за Купата на Краля и разкри, че бъдещето му начело на клуба ще бъде обсъдено през идната седмица.

Баските изиграха ужасяващи първи 25 минути на „Висенте Калдерон“, в които допуснаха 3 гола. Педро Родригес бе точен на два пъти за каталунците, а между попаденията му Лионел Меси вкара своя 73-и гол за сезона.

„Приемам, че начинът, по който подходихме към срещата, беше неправилен“, каза Биелса след края на двубоя. „Аз представлявам тима и съм отговорен за това, че не успяхме с плана, който бях изготвил.“

„Сега ще разберем дали ще има промени в треньорския щаб на среща с ръководството, която ще се проведе през следващата седмица. Тогава бъдещето ми в клуба ще бъде решено по един или друг начин“, допълни аржентинският специалист.

„Видях много болка по лицата на играчите, те все още са много млади. Оттук нататък има два пътя пред нас: да използваме натрупания опит, тъй като имаме голям потенциал за развитие, или да си признаем, че не успяхме да отговорим на високите изисквания, които ни бяха поставени през този сезон“, завърши Биелса.