Барселона спечели 26-та Купа на Краля на Испания, след като триумфира във финала на „Висенте Калдерон“ в последния мач на Хосеп Гуардиола начело на отбора. Каталунците надиграха категорично Атлетик Билбао и надделяха с класическото 3:0 над своя съперник.

Още във 2-та минута Меси стреля опасно, но Горка Ираисос спаси. 60 секунди по-късно Педро стреля, но Ауртенече се намеси решително и не позволи топката да влезе във вратата на Ираисос.

Барселона поведе с 1:0 в 3-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Атлетик Билбао, Мартинес не успя да избие добре топката и я подари на Педро Родригес, който с точен удар прати кълбото във вратата на Ираисос.

Меси стреля опасно в 15-та минута, след като насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Атлетик, но Ираисос показа блестящ рефлекс и изби в корнер.

Барселона удвои своята преднина в 20-та минута, когато Иниеста пусна към Меси, който от малък ъгъл, останал сам срещу Ираисос вкара за 2:0.

Каталунците направиха резултата 3:0 в 24-та минута, когато Шави пусна към Педро, който с удар от границата на наказателното поле на Атлетик прати топката в долния десен ъгъл на Ираисос.

Атлетик Билбао можеше да се върне в мача в 26-та минута, когато Сусаета стреля опасно, но Пинто спаси.

В следващата атака Меси се опита технично да прехвърли Ираисос, който обаче се намеси и улови топката.

В 27-та минута Пике задържа Йоренте в наказателното поле на Барселона, но съдията Фернандес Борбалан не даде дузпа за баските.

Муниан стреля опасно от малък ъгъл в 44-та минута, но Пинто се намеси сигурно и изби топката в корнер.

През второто полувреме играчите на Атлетик Билбао вдигнаха оборотите, но не успяха да отбележат гол във вратата на Барселона.

В 51-та минута Андрес Ерера пусна хубав извеждащ пас към Ибай Гомес, който след това прехвърли Пинто, но и вратата на Барселона.

Шест минути по-късно Монтоя центрира в наказателното поле на Атлетик, след което Санчес стреля с глава, но в страни от вратата на Ираисос.

Меси премина четирима футболисти на Атлетик в 71-та минута и стреля, но Ираисос отново показа класа и спаси.

До края на мача играчите на двата отбора не затрудниха Пинто и Ираисос.

По този начин Хосеп Гуардиола спечели 14-и трофей, откакто е начело на Барселона.


szólj hozzá: Barca vs Athletic 1:0 Pedro
szólj hozzá: Barcelona Athletic 2:0 Messi
szólj hozzá: Barcelona Athletic 3:0 Pedro