Бетис продължава да се бори за място в Лига Европа, след като постигна важен успех в домакинството на Виляреал. Севилци надделяха с 2:1, а по този начин пък съперникът им се запъти със страшна сила към бездната, наречена Сегунда дивисион. 

Големият герой за андалусийци беше аржентинецът Джовани Ло Селсо, който реализира и двете попадения за тях. Друг национал на "гаучосите" - защитникът Рамиро Фунес Мори - наниза единственото попадение за "жълтата подводница", но то се оказа крайно недостатъчно за нещо различно от почетно поражение. 

Мачът започна във вихрено темпо, като домакините можеха да поведат и по-рано, но удар на Емерсон беше спасен по невероятен начин от Емерсон. Но малко след това Бетис поведе с късче гений в изпълнението на Ло Селсо. 

В 11-та минута Андрес Гуардадо го изведе по перфектен начин на скорост и въпреки че аржентинецът имаше защитник на гърба си, не загуби самообладание и с хубав прехвърлящ удар препарира Серхио Асенхо - 1:0 за домакините. 

Но отговорът на застрашения от изпадане Виляреал реагира светкавично. Само две минути след това гостите стигнаха до корнер, при който Санти Касорла качи топката на главата на Рамиро Фунес Мори, който разстреля вратаря за 1:1. 

Последва мощен натиск на севилци, но чистите положения не бяха чак толкова много. Уилям Карвальо, Хесе Родригес, Серхио Каналес и Аиса Менди изпуснаха хубави ситуации за тях, докато Санти Касорла и Висенте Ибора не бяха точни за Виляреал. Така почивката дойде при равенство с по един гол. 

В началото на втората част нещата не се промениха особено. Домакините атакуваха и изпускаха, а неточни бяха Кристиан Тейо и Андрес Гуардадо. За да се стигне до 63-та минута, когато отново Ло Селсо измъкна отбора си с втория си гол в мача. 

Тогава се стигна до разбъркване в наказателното поле на "жълтата подводница", при което аржентинецът видя два негови удара да бъдат блокирани, но при третия вече успя и да си нагласи топката, за да я прати неспасяемо в в десния ъгъл на вратата за 2:1. 

Последваха интересни ситуации и пред двете врати, като Емерсон и Каналес не бяха точни за домакините, а Херард Морено и Санти Касорла изпуснаха възможностите за Виляреал. Най-чистата възможност за изравняване дойде в последната минута.

Тогава Марк Бартра игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Ветеранът Санти Касорла се нагърби с отговорността да бие, но не успя да преодолее вратаря Пау Лопес със слабия си изстрел и профука страхотния шанс. В крайна сметка повече голове не паднаха и трите точки останаха на "Бенито Виямарин". 

След тази развръзка Бетис събра 43 точки и макар да е едва девети, е само на три точки от шестото място, на което е Валенсия и което дава квота за Лига Европа следващия сезон. Виляреал пък е с 30 точки, който актив му е достатъчен само за място под чертата на изпадащите, макар да е с равни точки с Валядолид, който е над чертата.