Битката за местата в зона Европа в Примера дивисион продължава да става все по-завързана. Бетис направи интригата още по-голяма, след като надделя в трудното гостуване срещу тима на бразилската легенда Роналдо - Валядолид. Севилци надделяха с 2:0. 

Попаденията за успеха дойдоха в края на двете полувремена, като точен преди почивката беше Аиса Манди, а в края на мача легендата на клуба Хоакин оформи крайното 2:0. Така битката за квотите в Топ 6 стана неописуемо жестока. 

Мачът беше много оспорван, като в началните минути нямаше много интересни ситуации. Диего Лейва изпусна за гостите, докато Серхио Гуардиола не успя да се разпише за Валядолид. Най-чистото положение до момента беше в 42-та минута, когато Диего Лейва се озова на чиста позиция, но изстрелът му беше избит от Жорди Масип. 

В продължението на първата част падна и първият гол, но той беше изключително спорен. Първо останаха съмнения за засада при центрирането в наказателното поле, а после домакините имаха претенции и за нарушение срещу вратаря, когато Зуахир Федал го пребори да подаде на Аиса Манди да вкара от лесна ситуация. 

Реферите обаче не видяха нарушение на правилника и дадоха на севилци да се радват с първия си гол в мача. Съвсем логично, при този резултат дойде и почивката. Десет минути след нея Даниеле Верде тресна напречната греда за Валядолид, а след това отново той и Фернандо Калеро изпуснаха страхотни шансове за тима на Феномена. 

И Валядолид беше наказан в самия край за множеството пропуски, които направи. В 87-та минута Серхио Каналес проби, центрира и намери непокрит на далечната греда неостаряващия Хоакин Санчес и той нямаше проблем да прониже мрежата за 2:0. 

При този резултат дойде и краят на мача. След тази развръзка Бетис е на седмата позиция с 36 точки, на една зад шестия Алавес и градския съперник Севиля. На три напред пък е Хетафе, който е в Топ 4. Валядолид с 26 точки, с три повече от последния под чертата Виляреал.