Бетис записа сладка победа в похода си към място в Топ 6 на класирането на Примера дивисион. Тя дойде срещу един от преките конкуренти в средата на таблицата Жирона, при това по особено драматичен начин. Севилци надделяха с 3:2 на своя "Бенито Виямарин", а победното попадение беше дело на Серхио Каналес от дузпа в последните секунди на продължението на редовното време. 

Преди това юношата на Барселона Кристиан Тейо откри за домакините, но още преди почивката каталунците стигнаха до пълния обрат след попаденията на Алеиш Гарсия и Сейду Думбия. В началото на втората част Лорен възстанови равенството и когато изглеждаше, че именно то ще е и крайният резултат, се стигна до изпълнението на Каналес от 11-те метра и трите точки останаха в Андалусия. 

Мачът започна равностойно и трябваше да се стигне до едно статично положение, за да се наруши статуквото в него. В 12-та минута "зелено-белите" получиха право на пряк свободен удар на около 20 метра от вратата. Зад топката застана Кристиан Тейо и с невероятно изпълнение над стената препарира вратаря за 1:0. 

След това ситуациите пред двете врати зачестиха, но Сейду Думбия и Борха Гарсия от Жирона не успяха да се разпишат, а Лорен и Хави Гарсия от състава на домакините пропуснаха да увеличат преднината им в резултата. 

Напорът на каталунците даде резултат в 36-та минута. Тогава грешка в защитата на Бетис помогна на Сейду Думбия да стигне до една топка, да я продължи към Порту пред наказателното поле, а той да намери непокрития Алеиш Гарсия и той на почти опразнената врата да направи 1:1. 

Отново Алеиш Гарсия можеше да направи обрата пълен в 42-та минута, но този път ударът му от дистанция беше отразен от вратаря. И въпреки това Жирона стигна до втория гол още преди почивката, като негов автор беше Сейду Думбия. 

В 44-та минута Порту се пребори на аутлинията с вратаря на Бетис и защитник и центрира топката перфектно за Думбия. Той плонжира и насочи топката в незащитения ъгъл от границата на вратарското поле и направи 2:1 за каталунците. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след подновяването на играта андалусийците вкараха гол чрез звездата си Андрес Гуардадо, но той беше отменен заради засада. И въпреки това в 54-та минута теизравниха. Тогава при една бърза атака Серхио Каналес намери непокрит Лорен около границата на наказателното поле и прецизният му удар препарира стража на Жирона за 2:2. 

Вторият пълен обрат в мача можеше да стане факт в 65-та минута, когато пред Джовани Ло Селсо се откри невероятна възможност за трети гол за севилци, но ударът му облиза дясната греда от външната страна и излезе в аут. 

До края на мача страхотни шансове за гол пропиляха и двата отбора. Лорен и Антонио Бараган пропуснаха за домакините, докато Порту не успя да оползотвори шансовете за тима от Каталуния. В 90-та минута Серхио Каналес изпусна най-чистия шанс в тази част от мача, но се реабилитира в последните секунди на продължението, когато реализира дузпата за 3:2 и остави трите точки в Севиля.

След тази развръзка Бетис събра 29 точки на седмото място и е само на две зад шестия Хетафе. Жирона остава 10-и с 24 точки и мечтите за място в Европа полека-лека започват да се изпаряват, поне чрез Примера дивисион.