Полузащитникът на Бетис Набил Фекир ще пропусне мача за Купата на Краля срещу Осасуна и дори може да отсъства за по-дълго време, заяви старши треньорът на андалусийци Мануел Пелегрини. „Фекир има леко разкъсване в прасеца си. Той няма да бъде на разположение за мача утре. Ще видим как ще се развие ситуацията при него от тук нататък. Не можем да кажем много в момента, колко седмици ще отсъства, но със сигурност пропуска утрешния двубой“, каза Пелегрини.

Бетис играе срещу Осасуна в 1/8-финалите на надпреварата в сряда. Следващият мач на тима е гостуване на Еспаньол в Ла Лига три дни по-късно. Френският национал Фекир, който не попадна в състава на селекционера Дидие Дешан за Световното първенство в Катар, получи контузията миналия четвъртък в полуфинала за Суперкупата на Испания срещу Барселона в Рияд.

Той реализира изравнителен гол в 77-та минута, но напусна терена в края на редовното време. Бетис отстъпи впоследствие с дузпи след две продължения по 15 минути. Пелегрини добави, че андалусийци ще бъдат още без титулярния си вратар Руи Силва, който има „лека мускулна болка“, и нападателя Хуанми, който е с „минимална болка след операцията на глезена“.