Треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес похвали Кристиано Роналдо за лидерските качества, които португалецът показа при успеха с 3:1 над Реал Сосиедад в 17-ия кръг на Ла Лига.

Победата за „белия балет“ срещу баските не дойде никак лесно, като те се нуждаеха от две дузпи, за да открият резултата. Роналдо пропусна първата, стреляйки над гредата, но впоследствие се поправи с шут до лявата греда. Брума сензационно изравни на „Бернабеу“, преди отново Роналдо да изведе мадридчани напред, а в заключителните минути Лукас Васкес оформи крайния резултат.

„Поздравявам Кристиано и целия отбор, който беше обединен в една ситуация, изискваща да покажем характер“, каза специалистът. „Реал имаше контрол върху мача с изключение на едни 10 минути. Там бяха и положенията да отбележим втори гол. След изравнителния гол ние отговорихме по най-добрия начин. Идеята ни беше да заиграем много по-добре и го сторихме. Постигнахме нашата цел – трите точки.“

„След пропуска от дузпата трябваше да покажем своята идентичност. Кристиано ни качи на своя гръб и ни изведе напред. Работихме много добре и трябва да продължим по същата линия на поведение“, добави Бенитес.