Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс не е в добра форма напоследък заради бащинството си. Или поне така смята бившата му резерва при "белите" Йежи Дудек. Полякът беше на "Сантяго Бернабеу" между 2007 и 2011 г. и познава доста добре испанеца. 

Стражът стана баща за първи път миналата година и със сигурност е много щастлив от това. Но според Дудек, задълженията към новия член на семейството му сега го разконцентрират доста. 

"Икер винаги е бил на върха в последните години във футбола. Всеки говори за едната или двете грешки, които допуска, а не за добрите му изяви. А и всеки гледа само това в клуб като Реал Мадрид."

"Според мен си има достатъчно главоболия и извън футбола, които сега са му се струпали. Синът му мисля, че вече е на около годинка, а това със сигурност му отнема от вниманието и концентрацията", сподели Дудек пред Goal.com. 

През този сезон Касияс е изиграл 35 мача във всички турнири, като в тях е инкасирал 30 гола. Цели 17 пъти той е запазил мрежата си чиста, а средно на мач има близо три спасявания. Което показва, че статистиката му не е толкова лоша, но имаше мачове като тези с Атлетико Мадрид и Шалке, които настроиха феновете срещу него.