Барселона се върна на победния път, след като постигна категорична победа с 4:2 срещу Майорка като домакин на „Ноу Камп” в мач от 10-я кръг на Примера дивисион.

Старши треньорът на каталунците Хосеп Гуардиола остави доста изненадващо на резервната скамейка три от големите звезди в отбора – Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Лионел Меси. В игра за Барса се завърна възстановеният от контузия Тиери Анри, който започна титуляр.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха още в 11-та минута, когато Ибрахимович изведе Педро в отлична ситуация и той не сбърка за 1:0.

Гостите обаче бързо успяха да се върнат в срещата, след като в 19-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Барселона Нунес се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Валдес за 1:1.

В края на първото полувреме каталунците успяха да решат мача в рамките на две минути.

В 40-та минута след разбъркване в наказателното поле на Майорка най-съобразителен се оказа Педро, който отбеляза своя втори гол в срещата за 2:1.

Само две минути по-късно в 42-та минута след центриране в наказателното поле на Майорка Бускетс свали топката с глава към Анри, който се бе пласирал на втората греда и не пропусна да прати кълбото във вратата на Ауате.

През второто полувреме Гуардиола пусна в игра Шави, Меси и Иниеста и каталунците контролираха събитията на терена.

В 86-та минута Барселона получи право да изпълни дузпа, след като Хосеми фаулира Ибрахимович, който получи разтежение. Лионел Меси бе точен от бялата точка за 4:1.

Майорка направи по-почетна загубата си в продължението на мача, когато Кастро изведе в добра позиция Алхасан Кейта и той прати топката за втори път в мрежата на Виктор Валдес.

След тази победа Барселона продължава да бъде начело във временното класиране с актив от 26 точки.