Барселона не срещна абсолютно никакви трудности при гостуването си на Валядолид и победи с класическото 3:0 в мач от 19-тия кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците завършиха есенния полусезон с уникалния баланс от 15 победи, 4 равенства и нито една загуба.

Мачът на „Естадио Мунисипал Хосе Зорнила” бе много лесен за гостите, които владееха топката повече от 70% от времето и не позволиха на съперника си да затрудни вратата на Виктор Валдес.

Изходът на мача бе решен за две минути между 20-та и 22-та. Първо Шави откри резултата с чудесен удар от воле след асистенция на Даниел Алвеш. Самият Алвеш пък вкара втория гол, след като опит за центриране към Ибрахимович попадна във вратата на Валядолид.

В 57-та минута крайният резултат бе оформен, като в основата на попадението отново беше Алвеш. Той проби в предни позиции и подаде хитро към Ибрахимович. Шведът само отклони за Лео Меси, който без проблеми вкара за 3:0.

Във временното класиране Барселона е първи с 49 точки, на 8 пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Валядолид е 17-ти с 17 точки.