Ръководството на Барселона има повод за малко празненство. То успя да изравни счетоводния баланс, който би могъл да доведе до проблеми с УЕФА по изискванията за финансовия феърплей в последния момент. 

До 30 юни каталунците трябваше да направят продажби на играчи на стойност минимум 65 млн. евро, за да не получат евентуално наказание, че разходите им са надвишили приходите. Това препятствие обаче беше прескочено. 

В последните дни на юни "блаугранас" продадоха играчи на обща стойност 78.9 млн. евро. Една малка счетоводна врътка помогна на шампионите това да се случи. Тя е свързана с трансфера на Яспер Силесен във Валенсия и преминаването в обратната посока на Нето. 

Холандецът премина на "Местая" за 35 млн. евро, като двата клуба се разбраха сумата да бъде платена до 30 юни. Нето отива на "Камп Ноу" за 26 млн. евро плюс 9 млн. евро бонуси, но сделката се активира на 1 юли, така че влиза в новия отчетен период. 

Така от продажбите на Силесен, Андре Гомеш в Евертън и Денис Суарес в Селта клубът събра 78.9 млн. евро и излезе дори на плюс в счетоводния баланс. И така Барселона ще може да действа спокойно на пазара по продажбите на другите ненужни на Ернесто Валверде - Рафиня, Паленсия и Ортола. От раздялата с тях клубът очаква около 50 млн. евро.