Мнозина учудено повдигнаха вежди, когато разбраха, че Барселона купува Кевин-Принс Боатенг тази зима. Но още повече ще са учудените, след като разберат, че всъщност каталунците смятат да дадат още пари за един от най-сериозните си провали на трансферния пазар. 

През зимата "блаугранас" го взеха под наем от Сасуоло срещу 1 млн. евро. И сега всички очакваха той да бъде върнат с първия полет до Италия, след като изигра само четири мача през пролетта и в тях беше най-слабият на терена. Но изпълнителният директор на клуба от Серия А Джовани Карневали намекна друго. 

Според него, Барселона ще задейства откупната клауза в договора на играча, която е в рамките на 7 млн. евро. И след това ще го отдаде под наем на друг клуб, като в момента се спряга името на турския Бешикташ, с който се водели даже преговори. 

"Не мисля, че Боатенг ще се върне в Сасуоло, много ще е трудно това. Всъщност мисля, че Барселона ще го откупи и ще го отдаде под наем. Мисля, че ще играе в Испания, но ще видим", сподели Карневали и хвърли в смут феновете на каталунците, които не искат и да чуят за един от най-слабите играчи, носил червено-синята фланелка.