Барселона се опитва максимално бързо да си осигури предимство в битката за подписа за футболиста на Фламенго Винисиус. Каталунците няма да могат да привлекат играча, докато той не навърши 18 години. Освен това той има записана освобождаваща клауза в договора му с бразилския гранд и тя е на стойност 30 милиона евро. 

Това не пречи на каталунците вече да водят преговори с бащата на 16-годишния талант, който го представлява. Освен това от Барселона са в постоянен контакт и с Фламенго. На „Камп Ноу“ искат да са сигурни, че ще успеят да контролират бъдещето на Винисиус. 

Един от представителите на Барселона Андре Къри вече работи усилено по бъдещата сделка, а освен това каталунците имат обеца на ухото от разразилия се скандал с Неймар и със сигурност няма да искат да допуснат същите грешки отново. 

Барселона започна да действа по привличането на новия Неймар

Каталунците смятат бързо да си осигурят предварително услугите на бразилеца, внимавайки много около детайлите с оглед на факта, че преди време имаха забрана за трансфери именно заради нерегламентирани сделки по привличането на непълнолетни футболисти. 

Новият Неймар: Наясно съм за интереса от страна на Барса

Самият Къри е уверил ръководството на Барселона, че разговорите с Фламенго вървят в желаната от каталунците посока, докато семейството на Винисиус вече е постигнало принципна договорка с европейския гранд.

Барса набеляза новия Неймар

Барса продължава да шпионира новия Неймар